Первый городской портал Барышевка Березань
Понедельник, 29.04.2024, 07:57
Кто сейчас с нами?
В избранное...
Меню сайта
Анекдотец...
Случайный анекдот:
Мини-чат
200
Статистика
35 000 компаний рекламируют свои товары и услуги здесь! Украина онлайн Каталог сайтов robo.org.ua Бесплатный каталог сайтов "Мир сайтов", добавить сайт, увеличить ТИЦ, PR
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Работа сайта
Закладки
Главная » 2010 » Апрель » 28 » Будні «підпілля»
14:24
Будні «підпілля»
Попри ухвалений закон, ні для кого не секрет, що низка специфічних закладів для любителів азарту все-таки працює. Одні — в нічний час, інші — користуючись спеціальною системою оповіщення «для своїх»... Тож питання, працює чи ні «азартний» бізнес, звісно, риторичне. 
Після того, як набрав чинності Закон «Про заборону грального бізнесу в Україні», минуло вже понад дев’ять місяців. Податкова міліція столичної області контролює ситуацію з азартними іграми в рамках профілактичної операції «Гральний бізнес». Поточного місяця у приміщенні інтерактивного клубу, розміщеного в Броварах, було встановлено факт надання одним із місцевих підприємств послуг із використанням комп’ютерного обладнання і з виплатою грошового виграшу. Комп’ютерне обладнання вилучене. За попередньою інформацією, у діях підприємця вбачаються ознаки складу злочину, передбаченого ст. 203 КК України (заняття забороненими видами господарської діяльності). А взагалі, спеціалісти податкової міліції вважають, що Закон «Про заборону грального бізнесу в Україні» недосконалий і змушує їх збирати надто велику доказову базу, щоб обгрунтувати очевидні речі.
А ось «галузь» незаконного обороту підакцизних товарів віддає перевагу більш «глибокому підпіллю». Наприклад, на території нафтосховища у Броварському районі, орендованому одним із приватних підприємств області, було встановлено факт придбання ПММ без відповідних документів на право власності, про походження та якість бензину. Експерти встановили, що рідина під назвою «бензин» виготовлена не заводським, а кустарним способом і містить домішки, не характерні для цієї продукції.
Використовувати такий нафтопродукт як бензин для автомобілів — шкідливо не тільки для здоров’я людей, довкілля, а й для самого транспортного засобу. Відповідно, було порушено кримінальну справу за ч.3 ст.204 КК України стосовно директора підприємства, який придбав 21,5 тис. літрів незаконно виготовленого бензину і зберігав його з метою збуту. Правда, встиг реалізувати всього близько п’яти тонн. Така сама цифра прозвучала і у вироку суду: позбавлення волі строком на п’ять років.
Крім ПММ, великим успіхом у «підпільників» користується алкоголь. Працівниками податкової міліції Вишгородського району під час проведення оперативно-розшукових заходів у складських приміщеннях, які належать приватному підприємцеві П. і орендовані одним ТОВ, виявлено факт зберігання виноробної продукції торгової марки «Молдавський погріб» виробництва ORHEI-VIN (Республіка Молдова). 12,3 тисячі пляшок ємністю 0,75 л без документів про походження продукції та сертифікатів відповідності. Усього з незаконного обороту вилучено виноробної продукції на суму близько 207 тис. грн.
Поширеним заняттям «підпільників» є також роботи з деревом. Один із підпільних цехів з обробки та розпилювання деревини був виявлений на території колишньої тваринницької ферми Іванківського району. Заповзятливий місцевий житель, вирішивши зайнятися комерційною діяльністю, не став заморочуватися отриманням дозволів на відповідний вид діяльності. Перевірка виявила товарно-матеріальних цінностей на суму 84 тис. грн. Місцевий бюджет недоодержав близько третини цих грошей. Матеріали щодо громадянина подані в Іванківський районний суд.
Ще один підпільний цех із виготовлення меблевої фурнітури був виявлений в одному з гаражів Білої Церкви під час огляду території гаражного кооперативу. Цех працював без державної реєстрації та будь-яких дозвільних документів. За попередньою інформацією, у діях власника виробництва вбачається склад злочину, передбаченого ст. 212 КК України.
Під завісу працівники управління податкової міліції ДПА в Київській області, своєю чергою, теж вирішили поставити деякі запитання журналістам. Хочеться переадресувати їх і читачам. Коли ви бачите акуратно зібрані пляшки відомих брендів з-під алкогольної продукції, ви справді вірите, що їх збирають для передачі на легальні підприємства, котрі виготовляють спиртні напої? Чи здогадуєтеся, що ця склотара потрапить у підпільні цехи для виготовлення саморобної продукції? А коли бачите баночки, пляшки та різномасті каністри з ПММ, які продаються вздовж траси, — справді вірите, що ця суміш для наповнення автомобілів розливалося на великих, легальних підприємствах?

http://www.dt.ua

Просмотров: 695 | Добавил: MasterIkill | Теги: Будні «підпілля». | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Погода
Баннеры партнеров
Бровары.info

Васильков.INFO
Поиск
Наши Партнеры
  • Бровары.info Информационный портал
  • ДНЗ "Ржищiвський професiйний лiцей"
  • Яготын Инфо"
  • Мы Вконтакте!!!
  • Все о Спутниковом ТВ
  • Интернет3 от CDMA Ukraine
  • Интернет 3G Барышевка, Барышевский район, Березань
  • Календарь
    «  Апрель 2010  »
    ПнВтСрЧтПтСбВс
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930
    Архив записей
    Календарь
    Ваш IP адрес
    Тест скорости
    Облако тэгов
    Реклама
    Satkeys Media Group © 2024 Конструктор сайтов - uCoz